Alkoss Szandival!! Sütés-Főzés Együtt!!

Ha nem tudod, hogy már megint mit főzz a családnak, keresd fel az oldalamat és meríts ötletet! Egy finom desszertre vágysz? Segítek!! FIGYELEM!!! MINDEN RECEPT MEGVAN, CSAK KATEGORIZÁLVA LETTEK KÜLÖN MAPPÁKBA!!! NÉZZ KÖRÜL!!!

Szalonna-pörcös burgonya

 

Hozzávalók:  

  • kb.1 kg burgonya
  • 30 dkg csemegeszalonna
  •  

 

Elkészítés:  

A burgonyát megmosom és héjastul főzöm meg. A fözővízbe sót teszek. A csemege szalonnát felkockázom, és kisütöm a zsírját. Ha megfőtt a burgonya megpucolom, félbe vágom és így is megsózom egy picit. Ezután mindkét oldalát a szalonnazsíron megpirítom. A fennmaradó zsírt és pörcöt egy edénykébe teszem. Ezzel később meg lehet még locsolni. 

 

Egy kép róla: Sült császárvég burgonya és párolt káposzta körettel

 

 

 

Almás Párolt Káposzta 

 

Hozzávalók: 

  • 1 közepes fej lilakáposzta
  • 2 db alma
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • olaj
  • cukor
  • ecet

 

 Elkészítés:  

A káposztát legyalulom, megsózom. Kb 1 órát állni hagyom.A hagymát olajon megdinsztelem, hozzáadom a kicsavart káposztát, ízlés szerint cukrozom és ecetet teszek hozzá. Mikor már majdnem kész, az almákat megpucolom és hozzá reszelem. 10 percig párolom együtt. 

Egy Kép róla: Sült császárvég burgonya és párolt káposzta körettel

 

 

Zsemle Gombóc 


Hozzávalók:
 

  • 3 zsemle
  • 2,5 dl víz
  • 2 tojás
  • liszt
  • kevés olaj
  • 1 kk. szódabikarbona

 

Elkészítés: 

A zsemlét (legjobb a szikkadt zsemle) kockákra vágom. Nagyon kevés olajon megpirítom őket. A tojást kikeverem a vízzel, sóval és szódabikarbonábal. Majd folyamatos keverés mellett annyi lisztet adok hozzá, hogy lágy nokedli tésztát kapjak. Közben egy fazékba vizet teszek forni. Ha már forr, akkor a pirított zsemle kockákat belekeverem a lágy nokedli tésztába. Nem előbb, mert elázik a zsemle. Két kanál segítségével megformálom a gombócokat és a forrásban lévő vízbe teszem. Kb. 10 percet főzöm. Közben 1-szer átfordítom. Nagyon finom vadas mellé.

 

Vadas - Ahogyan a mamám készítette

 

Sajtos-Fokhagymás burgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 3-4 dkg vaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzöm. Leszűröm, hozzáadom a vajat, tojás sárgáját, és a reszelt fokhagymát. Pürésítem. Kivajazott hőálló tálba teszem, a tetejét megszórom reszelt sajttal és előmelegített sütőben pirosra sütöm. Szeletelve tálalom. Sűlt húst kínálok mellé. 

Sajtos-Fokhagymás burgonya

Forráshttp://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=16006171

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 9
Heti: 60
Havi: 376
Össz.: 114 367

Látogatottság növelés
Oldal: Köretek
Alkoss Szandival!! Sütés-Főzés Együtt!! - © 2008 - 2024 - alkoss-szandival.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »