Szalonna-pörcös burgonya
Hozzávalók:
Elkészítés:
A burgonyát megmosom és héjastul főzöm meg. A fözővízbe sót teszek. A csemege szalonnát felkockázom, és kisütöm a zsírját. Ha megfőtt a burgonya megpucolom, félbe vágom és így is megsózom egy picit. Ezután mindkét oldalát a szalonnazsíron megpirítom. A fennmaradó zsírt és pörcöt egy edénykébe teszem. Ezzel később meg lehet még locsolni.
Egy kép róla: Sült császárvég burgonya és párolt káposzta körettel
Almás Párolt Káposzta
Hozzávalók:
Elkészítés:
A káposztát legyalulom, megsózom. Kb 1 órát állni hagyom.A hagymát olajon megdinsztelem, hozzáadom a kicsavart káposztát, ízlés szerint cukrozom és ecetet teszek hozzá. Mikor már majdnem kész, az almákat megpucolom és hozzá reszelem. 10 percig párolom együtt.
Egy Kép róla: Sült császárvég burgonya és párolt káposzta körettel
Zsemle Gombóc
Hozzávalók:
Elkészítés:
A zsemlét (legjobb a szikkadt zsemle) kockákra vágom. Nagyon kevés olajon megpirítom őket. A tojást kikeverem a vízzel, sóval és szódabikarbonábal. Majd folyamatos keverés mellett annyi lisztet adok hozzá, hogy lágy nokedli tésztát kapjak. Közben egy fazékba vizet teszek forni. Ha már forr, akkor a pirított zsemle kockákat belekeverem a lágy nokedli tésztába. Nem előbb, mert elázik a zsemle. Két kanál segítségével megformálom a gombócokat és a forrásban lévő vízbe teszem. Kb. 10 percet főzöm. Közben 1-szer átfordítom. Nagyon finom vadas mellé.
Vadas - Ahogyan a mamám készítette
Sajtos-Fokhagymás burgonya
Hozzávalók:
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzöm. Leszűröm, hozzáadom a vajat, tojás sárgáját, és a reszelt fokhagymát. Pürésítem. Kivajazott hőálló tálba teszem, a tetejét megszórom reszelt sajttal és előmelegített sütőben pirosra sütöm. Szeletelve tálalom. Sűlt húst kínálok mellé.
Forrás: http://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=16006171