Alkoss Szandival!! Sütés-Főzés Együtt!!

Ha nem tudod, hogy már megint mit főzz a családnak, keresd fel az oldalamat és meríts ötletet! Egy finom desszertre vágysz? Segítek!! FIGYELEM!!! MINDEN RECEPT MEGVAN, CSAK KATEGORIZÁLVA LETTEK KÜLÖN MAPPÁKBA!!! NÉZZ KÖRÜL!!!

Olívás-szezámmagos kenyér

 

Hozzávalók: 

 

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl víz
  • 1 ek. olíva olaj
  • 2 csapott ek. cukor
  • 1 kk. só
  • 10 dkg magozott olíva bogyó
  • 3 dkg friss élesztő
  • 3 ek. szezámmag

 

Elkészítés: 

 

A vizet langyosítsuk meg. adjunk hozzá a cukorból 1 teáskanállal. Keverjük el, morzsoljuk hozzá az élesztő. Tegyük langyos helyre. A lisztet szitáljuk át egy tálba (így levegősebb lesz, ami nekünk jó), adjuk hozzá a maradék cukrot és a sót és szezámmagot. Keverjük kicsit össze, hogy ne érintkezzen az élesztő közvetlenül a sóval, mert nem tesz jót neki. Az olívabogyót daraboljuk fel kisebbre, adjuk a liszthez ez is és keverjük el. Öntsük hozzá az élesztőt, dolgozzuk ki simára!! A végén adjuk hozzá az olajat is és dolgozzuk ki vele.  Én ezt 2 részre ostom és hosszúkás bucikat készítek belőlük. Egy kiolajozott tepsibe teszem a tetejüket bevagdosom és meleg helyen kelni hagyom kb. fél órát. Előmelegített sütőben kb 15-20 percet erős lángon sütöm, majd lejjebb veszem a hőmérsékletet és addig sütöm, míg az alja szép piros, és ha megkopogtatom kemény lesz! Csinálhatunk tűpróbát is, hogy biztosan átsüljön! 1 óra biztosan kell neki! 

 

fenykep0178.jpg

 

 

 

Focaccia (Lepénykenyér)

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 1 kk. só
  • 3 dkg élesztő
  • 4 ek. olíva olaj
  • 3 dl langyos víz
  • 1 kk. cukor
  • nagy szemű tengeri só

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk és belekeverjük a sót.  A langyos vízbe elkeverjük a cukrot és belemorzsojuk az élesztőt. Felfuttatjuk. Ha felfutott, hozzáadjuk a liszthez. Jól kidolgozzu, majd az olajat is hozzádolgozzuk. Ruganyos tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán simára dolgozzuk. Kicipózzuk, kissé kilapítjuk és kikent tepsibe helyezzük. Itt még kb. 2cm vastagra lapítjuk. Kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük. A sütőt előmelegítjük. Kézmeleg vízbe mártjuk az ujjunkat és mélyedéseket teszünk a tésztába. 1 ek. olajjal megkenjük a tetejét és megszórjuk a tengeri sóval. Kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!!



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 5
Heti: 56
Havi: 243
Össz.: 114 649

Látogatottság növelés
Oldal: Kenyerek
Alkoss Szandival!! Sütés-Főzés Együtt!! - © 2008 - 2024 - alkoss-szandival.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »