Alkoss Szandival!! Sütés-Főzés Együtt!!

Ha nem tudod, hogy már megint mit főzz a családnak, keresd fel az oldalamat és meríts ötletet! Egy finom desszertre vágysz? Segítek!! FIGYELEM!!! MINDEN RECEPT MEGVAN, CSAK KATEGORIZÁLVA LETTEK KÜLÖN MAPPÁKBA!!! NÉZZ KÖRÜL!!!

Túrós husi 

 

Hozzávalók: 

 

  • 1 közepes csirkemell  ( vagy ugyanennyi mennyiségű sertés hús)
  • 25 dkg túró
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis dobozos tejföl
  • grill fűszerkeverék
  • bors
  • kapor vagy petrezselyemzöld
  • pici só
  • liszt
  • olaj 

 

Elkészítés: 

 

A húst szeleteljük (nem kell papír vékonyra), fűszerezzük a grill fűszerrel és őrölt borssal. Állni hagyjuk. 15 perc múlva lisztbe forgatjuk és kevés olajban félkészre sütjük. A túrót a tejföllel, reszelt fokhagymával, pici sóval, kaporral vagy petrezselyemzölddel (attól függ ki mit szeret) és a maradék zsíradékkal amiben sütöttük a húst, kikeverjük. Ha nagyon sok maradt, ne adjuk hozzá az egészet!! Ne lesgyen túl zsíros! Egy jénai tálba annyi túrót teszek, hogy a husi kicsit bele tudjon süppedni. Tehát túró aztán hús, majd ismét túró. Előmelegített sütőben pirosra sütjük Rízzsel tálaljuk. Nagyon finom étel!!  

 

forrás: http://www.nosalty.hu/recept/turos-husi 

Túrós husi

 

 

 

Csirkemell Zöld salátával

 

Hozzávalók:

 

  • 1 egész csirkemell fele
  • uborka
  • újhagyma
  • jégsaláta
  • pici zeller
  • olíva olaj
  • bors
  • fokhagyma

 

Elkészítés:

 

A csirkemellet sózom, borsozom és fokhagymával bedörzsölöm. Hagyom állni. A zöldségeket megmosom és tetszőlegesn feldarabolom. Egy tálba rakom és picit sózom. Összekeverem. A zellert megpucolom, megmosom, vékony csíkokra vágom. A sütőt előmelegítem. Egy serpenyőbe kevés olíva olajat hevítek és a csirkemell mindkét felét hirtelen pirosra sütöm. Ha ez kész egy kevés vizet töltök a serpenyőbe. (Füstölni fog, ha ezt nem akarjuk, akkor várjunk egy kicsit, mig lehül az olaj.) Serpenyőstül együtt a sütöbe teszem, (nekem a serpenyőm fogantyúja is fém, műanyagot ne tegyünk be) kb. 12-15 percig sütöm. Ne süssük túl. Nem jó, ha száraz. Ha kész, kiveszem a serpenyőből, és a helyére teszem a zellert. Ha a víz elpárolgott, akkir egy keveset teszek hozzá. Visszateszem a sütöbe és szép barnára pirítom. Ha kész a salátából teszek egy tányérra, ráteszem a zellert, A húst szeletelve teszem a tányérra és a visszamaradt  szafttal meglocsolom a húst és a salátát is. 

 

Csirkemell Zöld salátával

 

 

Kakukkfüves Tepsis csirke Almás rízságyon

Hozzávalók:

  • csirkehús (nálam most 2 egész csirkecomb, 1 mell és 1 szárny volt)
  • kb. 40 dkg rízs
  • 1 kis tejföl
  • 2 alma
  • kb. 1,5 dl száraz fehérbor
  • kb. 3 dl víz
  • kevés olaj
  • só bors
  • kakukkfű

Elkészítés:

A csirkehúst megsózom (a mellet 4 darabra vágom), kakukkfűvel fűszerezem. Egy lábasba 1-2 ek. olajat teszek fel forrósodni, beleteszem a rízst és ha áttüzesedett, akkor felöntöm a forrásban lévő vízzel. Sózom. Ha felszívta a vizet a rízs, akkor egy kisebb méretű tepsibe terítem. A rízs természetesen még kemény, de a többi folyadéktól meg fog puhulni. Az almát megpucolom, szeletelem és a rízsre rétegelem. A tejfölt kikeverem a borral, sóval, borssal fűszerezem. Kb. 1/2 dl vizet is hozzá keverek. A csirkehúst az almás rízsre pakolom. Leöntöm a tejfölös keverékkel és még kb 1 dl vizet öntök rá. Fóliával befedem és előmelegített sütőben puhára párolom a húst és a rízst is. Ha már puha mindkettő, leveszem a fóliát és pirosra sütöm. 

Kakukkfüves Tepsis csirke Almás rízságyon



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 13
Heti: 52
Havi: 368
Össz.: 114 359

Látogatottság növelés
Oldal: Csirkehúsos ételek
Alkoss Szandival!! Sütés-Főzés Együtt!! - © 2008 - 2024 - alkoss-szandival.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »