Túrós husi
Hozzávalók:
Elkészítés:
A húst szeleteljük (nem kell papír vékonyra), fűszerezzük a grill fűszerrel és őrölt borssal. Állni hagyjuk. 15 perc múlva lisztbe forgatjuk és kevés olajban félkészre sütjük. A túrót a tejföllel, reszelt fokhagymával, pici sóval, kaporral vagy petrezselyemzölddel (attól függ ki mit szeret) és a maradék zsíradékkal amiben sütöttük a húst, kikeverjük. Ha nagyon sok maradt, ne adjuk hozzá az egészet!! Ne lesgyen túl zsíros! Egy jénai tálba annyi túrót teszek, hogy a husi kicsit bele tudjon süppedni. Tehát túró aztán hús, majd ismét túró. Előmelegített sütőben pirosra sütjük Rízzsel tálaljuk. Nagyon finom étel!!
forrás: http://www.nosalty.hu/recept/turos-husi
Csirkemell Zöld salátával
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkemellet sózom, borsozom és fokhagymával bedörzsölöm. Hagyom állni. A zöldségeket megmosom és tetszőlegesn feldarabolom. Egy tálba rakom és picit sózom. Összekeverem. A zellert megpucolom, megmosom, vékony csíkokra vágom. A sütőt előmelegítem. Egy serpenyőbe kevés olíva olajat hevítek és a csirkemell mindkét felét hirtelen pirosra sütöm. Ha ez kész egy kevés vizet töltök a serpenyőbe. (Füstölni fog, ha ezt nem akarjuk, akkor várjunk egy kicsit, mig lehül az olaj.) Serpenyőstül együtt a sütöbe teszem, (nekem a serpenyőm fogantyúja is fém, műanyagot ne tegyünk be) kb. 12-15 percig sütöm. Ne süssük túl. Nem jó, ha száraz. Ha kész, kiveszem a serpenyőből, és a helyére teszem a zellert. Ha a víz elpárolgott, akkir egy keveset teszek hozzá. Visszateszem a sütöbe és szép barnára pirítom. Ha kész a salátából teszek egy tányérra, ráteszem a zellert, A húst szeletelve teszem a tányérra és a visszamaradt szafttal meglocsolom a húst és a salátát is.
Kakukkfüves Tepsis csirke Almás rízságyon
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkehúst megsózom (a mellet 4 darabra vágom), kakukkfűvel fűszerezem. Egy lábasba 1-2 ek. olajat teszek fel forrósodni, beleteszem a rízst és ha áttüzesedett, akkor felöntöm a forrásban lévő vízzel. Sózom. Ha felszívta a vizet a rízs, akkor egy kisebb méretű tepsibe terítem. A rízs természetesen még kemény, de a többi folyadéktól meg fog puhulni. Az almát megpucolom, szeletelem és a rízsre rétegelem. A tejfölt kikeverem a borral, sóval, borssal fűszerezem. Kb. 1/2 dl vizet is hozzá keverek. A csirkehúst az almás rízsre pakolom. Leöntöm a tejfölös keverékkel és még kb 1 dl vizet öntök rá. Fóliával befedem és előmelegített sütőben puhára párolom a húst és a rízst is. Ha már puha mindkettő, leveszem a fóliát és pirosra sütöm.