Alkoss Szandival!! Sütés-Főzés Együtt!!

Ha nem tudod, hogy már megint mit főzz a családnak, keresd fel az oldalamat és meríts ötletet! Egy finom desszertre vágysz? Segítek!! FIGYELEM!!! MINDEN RECEPT MEGVAN, CSAK KATEGORIZÁLVA LETTEK KÜLÖN MAPPÁKBA!!! NÉZZ KÖRÜL!!!

Fajitas ahogyan én készítem

 

Hozzávalók:

 

Tortillához:

 

  • 44 dkg liszt
  • 8 dkg zsír
  • 2 kk. só
  • 2,4 dl langyos vízz

 

Tzatzikihez:

 

  • 1 kígyóuborka
  • kb. 1,5 kis dobozos joghurt, de még jobb, ha finom kimért sűrű görög joghurtot veszünk, kb 15 dkg-ot
  • 1/2 pohár kis tejföl
  • 1/2 citrom leve
  • pici cukor
  • fehérbors
  • kapor

 

A többi belevalóhoz:

 

  • 40-50 dkg sertés hús vagy csirkemell (ki mit szeret)
  • 1/2 cs. gyros fűszerkeverék
  • olívaolaj
  • 1 pritamin paprika
  • 1-2 paradicsom
  • 1 lilahagyma
  • egy kis darab káposzta
  • uborka (ha valaki nem szereti joghurtosan)
  • ketchup 
  • majonéz
  • mustár
  • csípős paprika krém

 

Elkészítés:

 

A húst felcsíkozzuk, és az olajjal elkevert fűszerrel bedörzsöljük, összeforgatjuk és minimum 2 órára, de a legjobb, ha egy északára a hűtőbe tesszük.

 

A tésztához összedolgozzuk a hozzávalókat, follpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük. 

 

A paradicsomot és az uborkát felkarikázzuk, a többit szépen felcsíkozzuk. Egy műanyag dobozkába tesszük őket, amíg nincs rájuk szükség.

 

Tzatziki: Az uborkát lereszelem a nagyobb lukú reszelővel, mintha az almát reszelnénk a pitébe. Sózom. Hagyom kicsit állni, majd kinyomkodom a levét és egy másik tálba átteszem. Ráteszem a joghurtot, tejfölt, pici cukrot, citrom levét, sózom, borsozom és kaprot is teszek rá. Összekeverem. Kóstolom. Ha kell, fűszerezem ízlés szerint. Hűtőbe teszem.

 

A tésztát, ha letelt az 1 óra 10 részre osztom, kibucizom őket, majd sodrófával szép vékonyra kinyújtom. (nagyjából palacsintasütő méretre) Ezután egy palacsintasütőben kisütöm őket egyesével. Zsíradék nem kell. Mindkét felét kb. 1/2 percig sütöm. 

 

A húst egy serpenyőben kisebb adagokban kisütöm a fűszeres olajban,ha kell még tehetünk hozzá olajat, de ne sokat.

 

A tortilla lapot ha kihűlt, picit melegítem a serpenyőben, ezután megkenem a csípős paprika krémmel (ha szeretjük), jöhet a hús, zöldségek, tzatziki, ketchup, majonéz, mustár (ezek el is hagyhatók, ízlés kérdése). Először alúlról felhajtom a tésztát, majd a két oldalát is. És már fogyasztható is. Ha csirkemellből csináljuk, mindig csak annyi húst süssünk ki, amennyit elfogyasztunk, mert hamar kiszárad. 

 

 

 

 dscf0470.jpgdscf0472.jpg

 

 

 

Pita

Hozzávalók (kb. 8-10 db):

  • 45 dkg liszt
  • 1 kk. só
  • 1/2 kk. cukor
  • 1 tasak instant élesztő
  • kb. 3 dl langyos víz

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk (ruganyos tésztát kapunk). Kb. 1 órát kelesztjük. Ezután a tésztát átgyúrjuk majd 8-10 részre osztjuk. Attól függ, hogy mekkora pitát szeretnénk. Kibucizzuk, majd fél cm vastagra nyújtjuk őket. A deszkán még fél órán át kelesztjük. Előmelegített sütőben, kizsírozott, lisztezett tepsiben kb. 8-10 percig sütjük. Ha kész a végét levégjuk és tölthetjük bele a belevalót! Nevetés



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 9
Heti: 59
Havi: 375
Össz.: 114 366

Látogatottság növelés
Oldal: Különlegességek
Alkoss Szandival!! Sütés-Főzés Együtt!! - © 2008 - 2024 - alkoss-szandival.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »