Alkoss Szandival!! Sütés-Főzés Együtt!!

Ha nem tudod, hogy már megint mit főzz a családnak, keresd fel az oldalamat és meríts ötletet! Egy finom desszertre vágysz? Segítek!! FIGYELEM!!! MINDEN RECEPT MEGVAN, CSAK KATEGORIZÁLVA LETTEK KÜLÖN MAPPÁKBA!!! NÉZZ KÖRÜL!!!

Gulyásleves füstölt csülökkel 

 

Hozzávalók:  

  • 1 kisebb füstölt csülök
  • 2 közepes méretű vöröshagyma
  • olaj vagy sertés zsír
  • csemege fűszerpaprika
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehér répa
  • 4 db burgonya
  • 1 kis darab zeller gumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • darált paprika krém( ennek a receptjét is meg fogom osztani veletek)
  • 1 babérlevél
  • pici ételízesítő
  • kézi tarhonya kb. 1 marék  

 

Elkészítés:  

A csülökhúst leszedjük a csontról és felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk és a zsíradékon megdinszteljük. Ha megvan lehúzzuk a tűzről beleteszünk kb. 1 tk. fűszerpaprikát. Rátesszük a csülköt és a fűszerekkel füszerezzük ízlés szerint. Félkész állapotban rátesszük a megpucolt, megtisztított, feldarabolt zöldségeket és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Összeforraljuk, ha kell utána fűszerezünk. Amikor a zöldségek félig megfőttek beletesszük a kézi tarhonyát, mert elég sok idő kb, 20-25 perc kell neki. Készre főzünk mindent. 

 

 

 

 Gulyásleves füstölt csülökkel

 

 

 

Májgaluska leves 

 

Hozzávalók:  

  • 1 csirke mell ( lehet a csirkének más része is, én ma ebből csinátam)
  • 3 szál közepes méretű sárga répa
  • 3 szál fehér répa (én így hívom, van aki petrezselyemnek) 
  • 1 kis darab zeller gumó
  • 1 kis fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • májas 
  • 2 tojás
  •  búzadara
  • egész bors
  • petrezselyem zöld
  • ételízesítő
  • 1 szép babérlevél  

 

Elkészítés:  

A zöldségeket megtisztítom, a húst megmosom, beleteszem őket egy fazékba, felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni. Fűszerezem a sóval, borssal, petrezselyem zölddel, ételízesítővel, fokhagymával és babérlevéllel! Többször megkóstolom, ha kell utána fűszerezek. Ha kész, lekapcsolom a gázt, hagyom egy kicsit állni, így nem lesz zavaros, ezután leszűröm. Felteszem a gázra forrni. Eközben elkészítem a májgaluskát. A 2 tojást felverem, hozzáadok kb 10 dkg májast és annyi búzadarát, amennyit felvesz. Ne legyen kemény!!! Ha kell egy pici sót teszek bele. Ha felforrt a levesem, nokedli szaggatóval beleszaggatom a galuskát. Kb. 2 percig főzöm. Főtt zöldségekkel és a hússal tálalom. 

 

 

 

Májgaluska leves

 

 

 

Frankfurti leves kelbimbóval  

 

Hozzávalók:  

  • kb. 30-40 dkg tisztított kelbimbó
  • 4 db burgonya
  • 4 pár virsli
  • 25-30 dkg húsos hasa alja szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pici ételízesítő
  • olaj
  • liszt
  • csemege fűszerpaprika
  • 1 babérlevél 

 

 Elkészítés:  

A burgonyát megpucolom, megmosom és felkockázom. Egy fazékba teszem a szeletelt szalonnával együtt, felengedem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék. Fűszerezem sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával, babérlevéllel. Ha már félig megfőtt a burgonya, akkor beleteszem a kelbimbókat. Ha már megfőtt minden, akkor egy vékony rántást készítek az olajbol, lisztből és pirospaprikából. Berántom vele a levest.Beleteszem a félbevágott virsliket is. Hagyom összeforrni. Megkóstolom. Ha kell fűszerezem. 

 

Frankfurti leves kelbimbóval

 

 

 

Savanyú Tojás leves

 

Hozzávalók: 

  • 3-4 ek. liszt
  • olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • ételízesítő
  • bors
  • fűszerpaprika
  • 8-9 db tojás
  • víz

 

Elkészítés: 

Készítek egy rántást. Az olajat felteszem egy fazékba, ebbe beleteszem a lisztet, belereszelem a hagymát és a fokhagymát. Megdinsztelem. Lehúzom a tűzről és megszórom fűszerpaprikával. Felöntöm annyi vízzel, hogy ne legyen sűrű a levesünk. Beleteszem a babérlevelet, sózom, borsozom, ételízesítőt teszek bele valamint ízlés szerint ecetet. Összeforralom. Ezután a tojásokat csak beleütöm, nem kell felverni. Egészben legyenek benne. Pár 2-3 percig nem keverek a levesbe, hogy a tojás ne menjen szét. Ez után is csak óvatosan. A tojással együtt még kb. 12-14 percet főzöm. Kemény legyen a tojás. Ha kell még fűszerezem. 

 

Savanyú tojás leves

 

Lencse leves

Hozzávalók:

  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 25 dkg lencse
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. liszt
  • kb. 1 dl olaj
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 marék kézi tarhonya
  • 2 pár virsli

Elkészítés:

Először a lencsét felteszem főni, mert ennek kell a legtöbb idő. A vízbe belereszelek egy gerezd fokhagymát. Kb. 3/4 részig megfőzzük, majd hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és megsózzuk. Mikor már majdnem kész, a lisztből, olajból, pirospaprikából vékony rántást készítek, melíbe a maradék fokhagymát is belereszelem. Berántom a levest. Majd beleteszem a kézi tarhonyát, ha már megfőtt, beleteszem a felkarikázott virslit és kb. 5 percetfőzöm még.  

Lencse leves

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 5
Heti: 54
Havi: 241
Össz.: 114 647

Látogatottság növelés
Oldal: Levesek
Alkoss Szandival!! Sütés-Főzés Együtt!! - © 2008 - 2024 - alkoss-szandival.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »