Szentesi húsos tészta
Hozzávalók:
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és a forró tejet, majd habverővel simára keverjük, felforraljuk, félrehúzzuk és kihűtjük. A tojások sárgáját a tejföllel elkeverjük és a kihűlt mártáshoz adjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és a köménnyel. A paradicsomot meghámozzuk, apróra kockázzuk, és a húshoz adjuk. Pár percig főzzük együtt. A tésztát sós vízben kifőzzük. A húst összekeverjük a mártással és a tésztával. Tepsibe tesszük. Tetejét sajttal megszórjuk és pirosra sütjük.
Forrás: http://www.tundus.hu/receptek/szentesi-husos-csusza
Azt hiszem, hogy pár éve találtam ezen az oldalon, némi változtatással, de sokszor elkészítettem már és a család nagy kedvence lett!! A hús és szalonna mennyiségén változtattam! Képem egyelőre nincs róla, de mihelyt ezt főzöm, fotózni fogom és töltöm is fel!!
Carbonara spagetti
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztának felteszem a vizet forrni. Mialatt felforr, majdnem elkészül a szósz is. A szalonnát felkockázom, felteszem egy serpenyőbe hagyom, hogy kisűljön a zsírja. Közben a sonkát felcsíkozom, hozzáadom ezt is a szalonnához, pár percig piítom vele. Megszórom a liszttel, összekeverem. Közben a tojássárgát kikeverem egy kis tejjel. A szalonnához és a sonkához öntök egy kis tejet, kikeverem. Ez egy kicsit lehűti, így már beleönthetem a tojásos tejet is. Nem lesz belőle tojásrántotta, nem foja a meleg összekapni. Összekeverem Ízesítem a borssal, fokhagymával és ha kell sózom is. Nekem most nem kellett, mert a szalonna sós volt. Tejet addíg teszek hozzá, amíg elérem a kellő sűrűséget. Ne legyen túlságosan sűrű, de híg se. A végén szórok rá egy kis petrezselymet. Közben a vizünk is biztosan felforrt, teszek bele egy kis sót és olíva olajat. Kifőzöm a csomagoláson leírtak szerint. A tésztát a már kész szósszal tálalom.
Túrós tészta szalonnával
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzöm. A szalonnát apró kockákra vágom majd kisütöm. A már kész tésztára locsolok egy keveset a szalonna kisűlt zsírjából, túrót morzsolok a tetejére, megszórom szalonnával és meglocsolom tejföllel!
Spagetti színesen
Hozzávalók:
Elkészítés:
A spagetti tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzöm. A szalonnát felkockázom a sárgarépát felcsíkozom. A szalonnát egy sepenyőbe teszem és kb. 1-2 ek. olajat teszek rá. Elkezdem pirítani. Pár perc múlva ráteszem a sárgarépát és a borsót is. A fokhagymát ráreszelem. Közben a lisztet kb. 2 dl tejjel kikeverem és a tojást is elkeverem benne. Miútán néhány percet együtt dinszteltem a hozzávalókat, lehúzom a tűzről, és egy kicsit kevergetem, hogy hűljön, mielőtt beleöntöm a tejes-tojásos keveréket. Különben rántotta lesz. Hozzákeverem, majd visszateszem a tűzre. Még annyi tejet öntök hözzá, hogy ne legyen túl sűrű. Sózom, borsozom és megszóróm a petrezselyemmel. Összeforralom. Spagettire halmozva tálalom.