Alkoss Szandival!! Sütés-Főzés Együtt!!

Ha nem tudod, hogy már megint mit főzz a családnak, keresd fel az oldalamat és meríts ötletet! Egy finom desszertre vágysz? Segítek!! FIGYELEM!!! MINDEN RECEPT MEGVAN, CSAK KATEGORIZÁLVA LETTEK KÜLÖN MAPPÁKBA!!! NÉZZ KÖRÜL!!!

Szentesi húsos tészta 

 

Hozzávalók: 

 

  • ½ kg darált hús
  • 3 ek. olaj
  • 2 fej hagyma
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 3-4 db paradicsom
  • 8 dkg margarin
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 2 ek. tejföl
  • 1 kk. majoránna
  • 1 kk. őrölt kömény
  • ½ kg fodros kockatészta
  • 10 dkg reszelt sajt (tetejére)
  • bors 

 

Elkészítés: 

 

A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és a forró tejet, majd habverővel simára keverjük, felforraljuk, félrehúzzuk és kihűtjük. A tojások sárgáját a tejföllel elkeverjük és a kihűlt mártáshoz adjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és a köménnyel. A paradicsomot meghámozzuk, apróra kockázzuk, és a húshoz adjuk. Pár percig főzzük együtt. A tésztát sós vízben kifőzzük. A húst összekeverjük a mártással és a tésztával. Tepsibe tesszük. Tetejét sajttal megszórjuk és pirosra sütjük. 

 

Forrás: http://www.tundus.hu/receptek/szentesi-husos-csusza

 

Azt hiszem, hogy pár éve találtam ezen az oldalon, némi változtatással, de sokszor elkészítettem már és a család nagy kedvence lett!! A hús és szalonna mennyiségén változtattam!Vigyor Képem egyelőre nincs róla, de mihelyt ezt főzöm, fotózni fogom és töltöm is fel!! Vigyor  

 

Carbonara spagetti

 

Hozzávalók: 

 

  • 15 dkg sonka felvágott
  • 15 dkg húsosabb szalonna
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • kb. 1/2 l tej
  • 2 ek. liszt
  • 1 tojás sárgája
  • bors
  • só (nem biztos, hogy kell, a szalonna függvénye, hogy mennyire sós)
  • szárított petrezselyem
  • 1 cs. spagetti tészta
  • pici olíva olaj 

Elkészítés:  

A tésztának felteszem a vizet forrni. Mialatt felforr, majdnem elkészül a szósz is. A szalonnát felkockázom, felteszem egy serpenyőbe hagyom, hogy kisűljön a zsírja. Közben a sonkát felcsíkozom, hozzáadom ezt is a szalonnához, pár percig piítom vele. Megszórom a liszttel, összekeverem. Közben a tojássárgát kikeverem egy kis tejjel. A szalonnához és a sonkához öntök egy kis tejet, kikeverem. Ez egy kicsit lehűti, így már beleönthetem a tojásos tejet is. Nem lesz belőle tojásrántotta, nem foja a meleg összekapni. Összekeverem Ízesítem a borssal, fokhagymával és ha kell sózom is. Nekem most nem kellett, mert a szalonna sós volt. Tejet addíg teszek hozzá, amíg elérem a kellő sűrűséget. Ne legyen túlságosan sűrű, de híg se. A végén szórok rá egy kis petrezselymet. Közben a vizünk is biztosan felforrt, teszek bele egy kis sót és olíva olajat. Kifőzöm a csomagoláson leírtak szerint. A tésztát a már kész szósszal tálalom.   

 

Carbonara Spagetti

 

Túrós tészta szalonnával

Hozzávalók: 

  • fodros nagykocka tészta vagy csusza tészta
  • túró
  • csemege szalonna
  • tejföl

 Elkészítés: 

A tésztát sós vízben kifőzöm. A szalonnát apró kockákra vágom majd kisütöm. A már kész tésztára locsolok egy keveset a szalonna kisűlt zsírjából, túrót morzsolok a tetejére, megszórom szalonnával és meglocsolom tejföllel!

 

Túrós tészta szalonnával

 

 

Spagetti színesen

Hozzávalók:

  • spagetti tészta
  • 30 dkg húsos szalonna
  • 1 nagyobb szál sárgarápa
  • 1 nagy marék zöldborsó
  • kevés olal
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. liszt
  • tej
  • 1 tojás
  • bors
  • 1 ek. szárított petrezselyem

Elkészítés:

A spagetti tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzöm. A szalonnát felkockázom a sárgarépát felcsíkozom. A szalonnát egy sepenyőbe teszem és kb. 1-2 ek. olajat teszek rá. Elkezdem pirítani. Pár perc múlva ráteszem a sárgarépát és a borsót is. A fokhagymát ráreszelem. Közben a lisztet kb. 2 dl tejjel kikeverem és a tojást is elkeverem benne. Miútán néhány percet együtt dinszteltem a hozzávalókat, lehúzom a tűzről, és egy kicsit kevergetem, hogy hűljön, mielőtt beleöntöm a tejes-tojásos keveréket. Különben rántotta lesz. Hozzákeverem, majd visszateszem a tűzre. Még annyi tejet öntök hözzá, hogy ne legyen túl sűrű. Sózom, borsozom és megszóróm a petrezselyemmel. Összeforralom. Spagettire halmozva tálalom.  

Spagetti színesen



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 5
Heti: 57
Havi: 244
Össz.: 114 650

Látogatottság növelés
Oldal: Tésztás ételek
Alkoss Szandival!! Sütés-Főzés Együtt!! - © 2008 - 2024 - alkoss-szandival.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »