Tonhal saláta
Hozzávalók:
Elkészítés:
A Zöldségeket megtisztítom, ha kell megpucolom és nagyjából egységes darabokra vágom. Egy tálba halmozom. Bele darabolom a mozzarellát is és a tojásokból 1,5-et.A tonhalról az olajat egy pohárkába leszűröm és félreteszem, mert ez még kellhet. A halat is rámorzsolom a salátára. Az öntethez egy mérőedénybe belefacsarom a citrom levét,az olajat, mustárt, pici vizet (1-2 ek.) beleteszem, sózom, borsozom és pici cukorral ízesítem. Nekem van egy tej habosítóm, ezzel egyneműsítem. Ha nincs, akkor szimplán jól kikeverem, hogy a cukor is elolvadjon. Kóstolom, ha kell tovább ízesítem. Ha már jó, akkor a salátára öntöm és jól összeforgatom. Megkóstolom és ha úgy érzem, hogy nem elég halas az íze, akkor teszek egy kicsit a félretett olajból rá. Ezzel is összekeverem. A végén a megmaradt másfél tojást 6 cikkre vágom és a tetejére teszem díszítésnek. Egy házi készítűsű kenyérkével (olívás kenyér receptem) isteni finom, akár reggelire is, vagy egy könnyű vacsorának.
Gyümölcs saláta
Hozzávalók:
Elkészítés:
A gyümölcsöket feldaraboljuk, tálba tesszük, ízlés szerint pici faféjjal és citrom levével ízesítjük. Összekeverjük. Ha édesszájúak vagyunk pici cukor is mehet rá, de jobb a méz!!! Egészségesebb!! Természetesen lehet más gyümölcs is. Nekem most ez volt kéznél!
Kapros-joghurtos jégsaláta
Hozzávalók:
Elkészítés:
A salátát daraboljuk majd megmossuk. A joghurtot fűszerezem a kaporral, sóval és fokhagyma granulátummal. Ízlés szerint. Csak tálaláskor öntsük le vele a salátát. Én most csíkozott sült csirkemellel tálalta, amit sóval, borssal,fokhagymával fűszereztem és olíva olajon megsütöttem. Természetesen más étel mellé is egy nagyon finom saláta.
Retek saláta
Hozzávalók:
Elkészítés:
A retkeket vékonyra felkarikázom és az új hagymát is ízlésesen darabolom. Egy nagyobb tálba teszem, így jól össze lehet majd keverni. Ráteszem a tejfölt, fél citrom levét,pici cukrot, sózom borsozom és az aprított petrezselymet is rászórom. Jól összekeverem, majd belereszelem a sajtot és ezzel is összekeverem. Ha szükséges még fűszerezem.
Mindent bele Görög saláta
Hozzávalók:
Elkészítés:
A jégsaláta kivételével a zöldségeket kb. egyforma darabokra vágom. Kockázom. Egy nagyobb keverő tálba teszem. Az olajat kikeverem a citrom levével, pici cukorral, oreganoval és sóval, Ez ízlés kérdése, hogy miből mennyit teszünk. Ne legyen se savanyú, se édes. A sajt felét rámorzsolom a salátára, leöntöm az öntettel, hozzáadom az olíva bogyó 2/3-át és összekeverem. Egy jénai tálat kibélelek jégsalátával (lehet több tálat is) és beleöntöm a salátánkat. A tetejét megszóróm a maradék bogyóval és a kockázott sajttal.