Alkoss Szandival!! Sütés-Főzés Együtt!!

Ha nem tudod, hogy már megint mit főzz a családnak, keresd fel az oldalamat és meríts ötletet! Egy finom desszertre vágysz? Segítek!! FIGYELEM!!! MINDEN RECEPT MEGVAN, CSAK KATEGORIZÁLVA LETTEK KÜLÖN MAPPÁKBA!!! NÉZZ KÖRÜL!!!

Fokhagyma mártás főtt burgonyával

 

Hozzávalók: 

 

  • Burgonya
  • kb. 1-1,5 dl olaj 
  • kb. 10-15 dkg liszt
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1,5 l tej
  • 1 kis doboz tejföl
  • húslevesből magmaradt főtt hús

 

Elkészítés: 

 

Ennél a receptnél csak körülbelűli mennyiségeket tudok írni, mert ezt sosem mérickélem, csak úgy gondolomból készítem. Vigyor

 

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, négybe vágjuk és sós vízbe megfőzzük. 

 

Az olajat feltesszük egy lábasba melegedni, hozzáadjuk a lisztet, ha úgy látjuk , hogy a liszt még elbír egy kis olajat, nyugodtan tegyünk hozzá. Belereszeljük a fokhagymát!! Innentől kezdve nagyon vigyázzun rá, mert a fokhagyma könnyen lekap. Akkor jó a rántás, ha már van egy pici színe, de még nem barna. Ahogy a mamám mondta, "aranysárga legyen" ! Vigyor Ezután felengedjük a tejjel apránként, jó simára kikeverjük. Annyi tejet öntsünk hozzá, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Sóval ízesítjü. Ha készen van belekeverjük a tejfölt. A főtt burgonyával és husival tálaljuk. 

 

 

 

 fenykep0206.jpg

 

 

Zöldborsó főzelék fasírttal

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg zöldborsó
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • víz
  • tej
  • 1 nagy tejföl
  • kb. 6-7 ek. liszt
  • pici cukor
  • bors
  • csemege fűszerpaprika
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 kg darált hús
  • 2 tojás
  • száraz kenyér egy jó vastag szelet (a normál szelet 3-szorosa)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A zöldborsót felteszem annyi víz és tej keverékébe, amennyi főzeléket szeretnék. Ne csak itt-ott uszkáljon benne a borsó. Sózom, belereszelek 3 gerezd fokhagymát és pici cukrot is teszek bele. Amikor már úgy látom, hogy nem kell sok idő a borsónak, akkor elkészítem a habarást. A nagytejföl felével kikeverem a lisztet, amit egy kis vízzel higítok. Ha forrásban van a főzeléknek való, akkor, beleöntöm a habarást és folyamatosan keverem közben. Bevallom őszintén, nekem nem mindig sikerül a sűrűséget elsőre eltalálni, ezért, ha úgy látom, akkor csinálok még egy habarást és még azt is beleöntöm. Jól összeforralom a habarással. Ha kell még sózom. A végén belekeverem a maradék tejfölt.

A húshoz hozzáadom a tojást,a vöröshagymát (amit a fokhagyma reszelővel reszelek le), sózóm, borsozom, a maradék fokgagymát belereszelem,a fűszerpaprikával színezem és a vízbe áztatott, jól kinyomkodott kenyeret is beleteszem. Jól összedolgozom. Egy serpenyőbe olajat teszek fel melegedni, ha már meleg, beleteszem a gombócokat és szép pirosra megsütöm. 

Zöldborsó főzelék fasírttal

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 9
Heti: 61
Havi: 377
Össz.: 114 368

Látogatottság növelés
Oldal: Mártások-Főzelékek
Alkoss Szandival!! Sütés-Főzés Együtt!! - © 2008 - 2024 - alkoss-szandival.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »