Feketeerdő torta
Hozzávalók:
Piskótához:
Meggyes töltelékhez:
Tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból 3 piskótát sütünk, az összetevőket arányosan elosztva. (3 tojást szétválasztunk. A fehérjéhez hozzáadok 3 ek. kristálycukrot. Kemény habbá verem. Ezután egyenként hozzákeverem a tojások sárgáját is. Alaposan kikeverem. Ha szép mintát tudsz "rajzolni" a robotgéppel a habba, akkor már jó lesz! Ezután fakanállal óvatosan, apránként hozzákeverem az 1kk. sütőporral és az 1 ek. kakaóporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe elosztom és előmelegített sütőben megsütöm! Kb 10 percig erős lángon sütöm ez idő alatt TILOS rányitni a sütőajtót, különben összeesik. Ezután mérsékelt lángon tovább sütöm, míg kész nem lesz!)
A 3 ek étkezési keményítőt kevés meggylével simára keverem, a maradék meggylevet felteszem forralni. Ha felforrt, hozzáadom a keményítőt és sűrű, sima krémet főzök. Majd hozzáadom a cukrot. Lehúzom a tűzről és hozzákeverem a magozott meggyet! Ha kihűltek a piskótalapok a még meleg krémet 2 felé ostom és 2 lapot megkenek vele. A tejszínhabot felverjük, 3 részre osztjuk és ha kihűlt a meggyes krém, megkenjük őket a tejszínhabbal. Rátesszük a 3. lapot és ezt is bekenjük habbal és az oldalát is. A csokit lereszelem és díszítem a tortát vele. Néhány szem meggy is kerül rá.
Karamell torta
Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból arányosan elosztva 3 piskótát sütünk (piskóta készítést lásd a feketeerdő tortánál).
Krém: A cukrot egy lábasba tesszük és tűzön aranybarnára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, 2-3 percet hülni hagyjuk és alőbb a vízzel, majd a 2 dl tejjel felengedjük. Takarék lángon addig kevergetjük, míg a cukor fel nem oldódik. A lisztet a maradék tejjel simára keverjük és a karamelles tejhez addjuk. Sűrű krémet főzünk. A rámát kikeverjük a vaníliás cukorral és a már kihült karamell krémmel habosra keverjük. Ezt 3 részre osztjuk. Betöltjük vele a már kihült piskótákat. Kívűlről is bevonjuk vele. Tetszés szerint díszítjük. Én az oldalát csokidarával vontam be, a tetejét reszelt tejkaramellával szórtam meg. Erre került még a maradék krémből is egy kis díszítés, valamint toffifee. Ami nem került rá, megettük!! Ezt a tortát a hugom, Gina születésnapjára készítettem el. Nagy sikere volt.
Ananászos grillázs torta
Hozzávalók:
Piskótához:
Grillázshoz:
Krémhez:
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból arányosan elosztva 3 piskótalapot sütök. A grillázshoz a diót durvára darálom. Felolvasztom a 4 dkg margarint, belerakom a kristálycukrot és világos varnára pirítom. Hozzáadom a diót is és még kb. 1 percig pirítom ezzel is. Ha kész, sütőpapírra kiöntöm és vékonyra kinyújtom. Hagyjuk kihűlni. Az ananászt 6 karikát kisebb darabokra vágom. a levét kiegészítem annyi tejjel, hogy összesen 6 dl legyen. A 2 cs. pudingport megfőzöm benne. Sűrű krémet kapunk. Kihűtöm, közben többször megkeverem. a 25 dkg rámát kikeverem a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadom a kihűlt krémet, rumot és simára, habosra keverem. A kihűlt grillázst apróra töröm. Az alsó lapot megkenem a krém harmadával, rászórom az ananász felét és a grillázs harmadát. Jöhet a következő lap, ezzel ugyanígy járok el. Ráteszem a 3. lapot, ezt bevonoma maradék krémmel úgy, hogy a torta oldalára is jusson krém. Az oldalát ezután bevonom a grillás utolsó harmadával. A tetejére én készítettem pluszba egy adag grillázst amit daraboltam és a fakanál nyelével formáztam. Ezzel díszítettem a tortát és ananász darabokkal. De lehet tejszínhabbal is díszíteni a tetejét, ha nem megy a formázás.
Nem a saját receptem, csak 1-2 dolgon változtattam rajta!
Forrás: http://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=31747612
A kép saját!!
Túró torta sütés nélkül
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tojássárgát a cukorral, a vaníliás cukorral és a Ramával habosra keverjük. A túrót a tejjel elkeverjük és a krémhez öntjük, majd robotgéppel eldolgozzuk. Az eper és a banán egy részét beledaraboljuk, a többit a díszítéshez hagyjuk. Egy kerek, kapcsos tortaformát kikenünk Ramával és zsemlemorzsával megszórunk, majd babapiskótával kirakjuk. 2 dl vízbe 2 evőkanál zselatint beáztatunk, 15 percig állni hagyjuk, utána átmelegítjük, de nem forraljuk fel. Hűlni hagyjuk, de még folyékony legyen, majd átszűrjük és a krémhez adjuk. A krém felét ráöntjük a a piskótára, aztán jöhet még egy sor piskóta, majd a krém másik fele. A maradék gyümölcsökkel ízlés szerint díszítjük. Végül 1dl vízhez a szörpöt hozzáöntjük és kb. 2- 2,5 evőkanál zselatinnal elkeverjük. 15 percig állni hagyjuk, átmelegítjük, átszűrjük, ha kihűlt a tortára öntjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük és a kapcsos formát egyszerűen csak lecsatoljuk róla. Nagyon finom és egyszerű. Jó étvágyat hozzá.
Nem valami jó itt ez a kép, nem tudom, hogy miért, de nézzétek meg itt, ez is az én feltöltésem:
http://www.sutigyar.hu/recept/epres_turotorta_15
Dobos torta
Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés:
A tésztához a margarint felolvasztjuk és langyosra hűtjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a langyosra hűlt margarinnal. Majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások keményre felvert habját. (A habot csak finoman!!)
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd ezt is kivajazzuk és lisztezzük!! Így biztosan könnyű lesz lehúzni róla a papírt. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk és ebben a formában előmelegített sütőben kisütjük szép világosra. Vigyázzunk, mert hamar megég. Kihűtjük őket. A krémhez a tojásokat elkeverjük a porcukorral, darabolt csokoládéval, kakaóval. Gőz fölött sűrű krémmé főzzük. A margarint kikeverjük a vaníliás cukorral, majd habosra keverjük a kihűlt csokikrémmel. A krémet 5 részre osztjuk. A legszebb tortalapot félretesszük, a többit megkenjük a krémmel. A torta oldalát is megkenjük a maradék 1/5 rész krémmel és a tetejére is hagyunk ebből egy kicsit. Az oldalát durvára darabolt mogyoróval vonjuk be. A karamell laphoz felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, citromlevet és aranysárgára pirítjuk. Margarinnal kikent széles késsel a félretett lapra kenjük. Még melegen margarinozott késsel 16 szeletre vágjuk! De gyorsan, mert hamar megdermed! Első alkalommal nekem sem sikerült. A szeleteket a torta tetejére tesszük egy kicsit megbillentve. Ha nem áll meg egy kis krémet nyomunk mögéjük. A torta közepére is teszek egy kis krémet és mogyorót teszek rá. Ha ez nem megy ne szeleteljük fel a karamell lapot, csk tegyük a torta tetejére ha kihűlt, és díszítsük egy kis krémmel.
Krisztián kedvence Valentin napi verzió
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először a tojásokat keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, a joghurtot, az olajt, a vanília aromát, a rumot és a sót. Ezután adjuk hozzá a felaprított banánt (meggyet) és a darabolt csokit. Én most ezt dupla adagban kevertem ki. Van egy kis méretű szív formám, ezt kivajaztam, kiliszteztem és kb. 3/4-ig töltöttem a formát. Ezt kisütöttem középmeleg sütőben. Tűpróbával nézem meg, hogy már jó-e. A maradék masszát sima tepsiben kisütöttem a család többi tagjának, hogy ők se maradjanak ki a jóból! A szivecske közepe nekem egy kicsit felpúposodott, ezt levágta úgy, hogy egynletes legyen. A megybefőtt levéből kb. 1 dl-t félreteszek,a többit feltettem főzni, hozzáadtam kb. 3 ek cukrot és az 1 tk. vajat. A vajtól picit fényesebb lesz. Összeforraltam és egy picit besűrítettem a vízzel elkevert liszttel.(Lehet keményítő is, nekem most nem volt itthon.) Éppen csak egy picit fogja besűríteni, nem kell nagyon! Hűlni hagyjuk. A tejszínt felverem és a félretett meggylével ízesítem és egy kis cukorral. Hozzáadom a fixálót is.Pár szem meggyet keverek bele. Ha kész, a már kihűlt szívecskére kenem. A tetejét bevonom a kihűlt meggyszósszal és a tetejét is meggyel díszítem.
Esterházy torta
Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Egyebekhez:
Elkészítés:
A tésztához a lisztet összekeverjük a mandulával és a sütőporral. A tojásfehérjét csipet sóval kemény, majd a cukor lassankénti hozzáadásával fényes habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a lisztes keveréket. A masszát 5 részre osztjuk. Kibélelünk egy 24 cm-es átmérőjű tortaformát sütőpapírral, kivajazzuk, kilisztezzük, különben lehetetlen leszedni róla a papírt sütés után. Kb. 10-12 perc alatt világosra sütjük őket egyenként. Hagyjuk kihűlni. A krémhez 1/2 dl hideg tejben elkeverjük a pudingport és a tojások sárgáját. A maradék tejet feltesszük melegedni. Ha már kezd forrni, hozzáadjuk a pudingos keveréket. Simára kikeverjük.Ha kész, kihűtjük. A margarint kikeverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezt összedolgozzuk a kihűlt krémmel, hozzáadjuk a konyakot és a mandulát. Jól eldolgozzuk. A legszebb lapot félretesszük. A krémet 5 részre osztjuk. Az 5. rész lehet egy kicsit kevesebb, ez megy a torta oldalára. A lapokat megkenjük a többi krémmel, egymásra illesztjük őket, majd az oldalát is bekenjük krémmel. A végén ráillesztjük az 5. lapot a sima felével felfelé. A lekvárt felforrósítjuk, áttörjük és megkenjük vele a felső lapot. A kétféle csokoládét ffelaprózzuk, két edénybe tesszük és meleg vízfürdő felett felolvasztjuk. Az étcsokit elkeverjük az olajjal és a torta tetejére simítjuk. a fehér csokit nyomózsákba tesszük és vékonyan a tortára csorgatjuk vízszintes összefüggő vonalakban. Majd egy kés hegyével vagy pálcikával fel-le haladva kialakítjuk a jellegzetes Esterházy mintát. A torta oldalát bevonjuk a szeletelt mandulával. A tejszínhabot felverjük a fixálóval együtt és még ezzel díszítjük a tortát.
Csúsztatott palacsinta torta
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az ananászt megpucolom, feldarabolom. A tojásokat kettéválasztom. Felverem a tojások fehérjét. A sárgákat kikeverem a rámával, cukorral, sóval, vaníliás cukorral, citrom héjjal. Majd felváltva adagolom hozzá a lisztet és a tejet. Simára keverem robotgéppel. Ezután fakanál segítségével óvatosan hozzá keverem a felvert habot is. Ne törjön össze. Egy serpenyőbe kb. 1 tk. rámát olvasztok és egy adag tésztát rakok bele. (Az egészből kb. 7 db palacsinta lesz. ) A palacsintának csak az egyik felét sütöm meg. Szép piros legyen. Ha kész, egy nagyobb tálra csúsztatom, megszórom vaníliás cukorral és ananász darabokat teszek rá. Majd jöhet a következő palacsinta, erre fahéj és vaníliás cukor meg. Így rétegelem, míg el nem fogy a palacsinta. A tetejére az utolsót ugy tesszük, hogy a sült fele kerüljön fölűlre.A többinél fordítva. A végén megszórom fahéjjal, vaníliás cukorral és ananásszal díszítem.
Tiramisu Torta Szandi módra
Hozzávalók:
Piskótához:
Krém:
Egyéb:
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból 2 piskóta lapot sütünk arányosan elosztva.(Piskóta készítést lásd fekete erdő torta)
A Pudingot elkeverjük a liszttel és ezt felfőzzük a tejjel. Kihűtjük. Ha a tetején "bőr" keletkezik, azt lehúzzuk róla. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját elkeverem ízlés szerint cukorral(ezt még később is tehetünk hozzá, ha nem elég édes), rummal,vanília aromával. A Pudingot mielőtt hozzáadom a tojássárgájához előbb robotgéppel elkeverem, így biztosan jó krémes lesz. Ha ez megvan, a tojássárgás keverékhez adom. Jól kikeverm. Ezután beleteszem a mascarpone-t és ezzel habosra, selymesre keverem.Elkeverem banne a habfixálót is. Végül beleforgatom a tojások felvert habját. A torta alja lesz az egyik piskóta lap. A krém 1 harmadát rákenem. A milka csokit apró darabokra vágom és felét a krémre teszem. Ezután kirakom 1 sor rumos kávéba forgatott babapiskótával. Jöhet a krém 2. harmada, a csoki másik fele, majd a piskóta. A tetejét és az oldalát is megkenem a krémmel és picit hagyok díszítésnek. A tetejét meghintem kakaóporral, díszítem a maradék krémmel és az oldalát bevonom a reszelt csokival. A szivecskéket kiszúróforma segítségével, porcukorral tettem rá.
Somlói torta
Hozzávalók:
Piskótához:
Sziruphoz:
Krém:
Öntethez:
Egyéb:
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból arányosan elosztva 3 piskóta lapot sütünk annyi különbséggel, hogy az egyikbe a diót, a másikb a kakaóport keverjük, a harmadikat pedig simán sütjük meg.
A sziruphoz a vizet a cukorral összeforraljuk, beleszórjuk a mazsolát, beleöntjük a rumot, majd ha egyet forrt, belereszeljük a citrom héját és lehúzzuk a tűzről.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a pudingporral,cukorral,vaníliás cukorral és 1dl langyos tejjel. A maradék tejet feltesszük a tűzre, ha kezd forrni, letesszük takarék lángra és így keverjük bele a pudingot, különben összekapja a tojást. Ha kész, levesszük a tűzről és kihűtjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és ezt hozzáadjuk a már kihűlt krémhez. ( Ha a puding tetején "bőr" képződött leszedjük és robotgéppel kicsit átkeverjük, mielőtt a habot óvatosan hozzákevernénk.) A diós piskótát egy mélyebb tálcára vagy üveg edénybe tesszük és meglocsoljuk a szirup 1/3-val. Mazsola is kerüljön rá, ebből is az 1/3-a. A krém 1/3-át rákenjük, megszórjuk a darált dió felével. Rátesszük a kakaós piskótát, ezzel ugyanígy járunk el. Majd jöhet a sima piskóta ezt is meglocsoljuk és megkenjük a maradék krémmel. A tetejét megszórjuk kakaóporral és dióval díszítjük.
Öntet:
A csokoládét egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vizet és felolvasztjuk. Ha kész kihűtjük és a rumot is hozzákeverjük. A tortához ezt és tejszínhabot mellékelünk.