Alkoss Szandival!! Sütés-Főzés Együtt!!

Ha nem tudod, hogy már megint mit főzz a családnak, keresd fel az oldalamat és meríts ötletet! Egy finom desszertre vágysz? Segítek!! FIGYELEM!!! MINDEN RECEPT MEGVAN, CSAK KATEGORIZÁLVA LETTEK KÜLÖN MAPPÁKBA!!! NÉZZ KÖRÜL!!!

Sült császárvég burgonya és párolt káposzta körettel  

 

Hozzávalók:  

  • 1 szép darab császárvég
  • füstölt csemege szalonna
  • őrölt bors
  • fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 10 %-os ecet
  • kevés sertés zsír  

 

Elkészítés:   

A húst feldarabolom, megmosom, sóval, borssal, fokhagymával fűszerezem, tepsibe rakom, mellé teszem a babérlevelet, a tetejére karikázok 2 fej hagymát és 4-5 vékony szelet csemege szalonnát helyezek rá. Öntök rá kb 1,5-2 dl vizet, alufóliával befedem és kb. 1,5 órát párolom. Miután már puha a hús, leveszem a fóliát, kevés zsírt teszek a húsra és pirosra sütöm a húst. Egy tányérra teszek a szalonnás burgonyából, sült húsból és párolt almás lilakáposztából. A burgonyát meglocsolom egy kis pörcös zsíradékkal. Nem túl kalóriaszegény, de nagyon finom!! Nevetés Jó étvágyat kívánok!! 

 

Köretei:   

Szalonna-pörcös burgonya    

Almás Párolt Káposzta  

 

Sült császárvég burgonya és párolt káposzta körettel

 

 

 

Búbos hús  

 

Hozzávalók:  

  • 8 szelet sertéshús
  • 2 db zsemle
  • 20 dkg darált sonka
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 tojás
  • olaj
  • tej
  • petrezselyem
  • bors   

 

Elkészítés:   

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítom. A zsömlét tejben megáztatom, hozzákeverem a darált sonkát, a hagymát, az apróra vágott petrezselymet, a reszelt sajt felét, a tojásokat, és a fűszereket ízlés szerint. A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, kevés olajon pirosra sütöm (félkészre). Egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a szeleteket, majd a töltelékmasszát a hússzeletekre púpozom. Megszórom a maradék reszelt sajttal és szép pirosra megsütöm. Vegyes salátával és rízzsel tálalom!  

 

Forrás: http://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=20032358 

 

A kép már saját!  

 

Búbos hús

 

 

 

Bőrös Malacsült burgonya körettel   

 

Hozzávalók:  

 

  • 1 szép darab bőrös malac hús
  • 1,5 kg burgonya
  • sertéssült fűszerkeverék
  • 1 babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • kevés víz  

 

Elkészítés:  

A húst bevagdalom.Sózom. A fűszerkeveréket kikeverem az olajjal. Ezzel is megkenem a húst. Tepsibe rakom, kevés vizet öntök mellé. Beleteszem a fokhagymát és a babérlevelet is a vízbe. Fóliával lefedem és előmelegített sütőbe teszem.Időközönként meglocsolom a mellette lévő folyadékkal. Kb. 2 óra múlva melléteszem a megpucolt, félbevágott burgonyát, amit szintén picit sózom és a fűszerkeverékkel megszórok. Így még 25-30 percet sütöm fólia alatt. Majd fólia nélkül még 25-30 percet sütöm. Szép piros legyen. 

 

Bőrös Malacsült burgonya körettel

 

 

 

Ananászos - Zöldséges hús  

 

Hozzávalók:   

  • 10 szelet sertés hús (legjobb a lapocka) 
  • 2 cs. 450 g-os Mexikói zöldség keverék
  • 1 darabolt ananász konzerv
  • bors
  • liszt
  • olaj
  • vaj
  • 1,5 nagy tejföl 

 

Elkészítés:   

A hússzeleteket sózom, borsozom. Megforgatom lisztben és forró olajban mindkét oldalát elősütöm. A zöldségeket egy lábasba teszem kb.  15 dkg vaj és kevés só hozzáadásával egy kicsit párolom. Nem kell puhára. A hús szeleteket tepsibe fektetem, erre teszem az ananász darabokat, a zöldségeket, a tetejét megkenem a tejföllel és 2-3 ek. ananászlével meglocsolom. Előmelegített sütőben, mérsékelt lángon kb. 1 órát sütöm. Akkor jó, ha a villa könnyen belemegy a husiba. Sült krumplival tálalom. De nagyon finom rízzsel is.   

 

Ananászos - Zöldséges hús

 

  

 

Rakott gomba sonkával 

 

Hozzávalók:  

  • kb. 60 dkg rízs
  • 40 dkg sonka felvágott
  • 1 kg csiperke gomba
  • 8 tojás
  • 1,5 nagy tejföl
  • 20 dkg trapista sajt
  • olíva olaj
  • bors
  • fokhagyma
  • szerecsendió
  • 1/2 babérlevél
  • víz 
  • uborka

 

 Elkésztés:  

A rizst megfőzöm kétszeres mennyiségű vízben, ebbe teszem a babérlevelet és egy kevés sót. 6 tojást keménnyé főzöm. Megpucolom. A gombát megpucolom,megmosom, szeletelem. Egy serpenyőbe kevés olajat teszek ráteszem a gombát, sózom, borsozom, fokhagymát reszelek rá 1 gerezdet és szerecsendióval ízesítem (eőteljes fűszer, csak óvatosan) Elkezdem párolni. Közben a sonkát felkockázom és ezt is a gombához adom. Pár percig együtt párolom. Ne legyen túl sok leve. A maradék 2 tojást a tejföllel kikeverem. Egy közepes méretű tepsit olajjal kikenek. Először jöhet a rízs fele aztán a gombás-sonkás keverék, a 6 tojást is rákarikázzuk, kb. a tejföl felével meglocsolom és ég egy kevés olajat is teszek rá. Jöhet a maradék rízs, tejföl és reszelt sajt. Előmelegített sütőben pirosra sütöm.  Uborka karikákat teszek mellé. 

  

 

fenykep0283.jpg

 

 

 

Vadas - Ahogyan a mamám készítette 

 

Hozzávalók:  

  • kb. 1 kg sertés comb vagy lapocka (lehet kicsit több is)
  • 1,5 nagy tejföl
  • 4 kisebb fej vöröshagyma
  • olaj
  • fokhagyma
  • bors
  • babérlevél
  • pici majoranna
  • pici ételízesítő
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • kevés cukor
  • ecet
  • savanyú erős paprika leve
  • 1 tk. mustár
  • 3 ek. liszt
  • víz 

 

Elkészítés:  

A húst szeletekre vágom.Nem kockázom. A hagymát felkockázom, kevés olajon megdinsztelem. Lehúzom a tűzről, ráteszem a pirospaprikát. Erre rakom a húst és fűszerezem sóval, borssal, fokhagymával, majorannával, pici ételízesítővel és 1 babérlevelet teszek rá. A borssal és a fokhagymával ne bánjunk szűk markúan. kb. 4 gerezd fokhagyma legyen. Visszatesszük a lángra és főzzük. Ha a hús már puha ráöntjük az előzőleg elkészített habarást. Habarás: A lisztet kikeverem a tejföllel, kevés vízzel, ízesítem cukorral, mustárral ecettel és a paprika levével. Kóstoljuk. Pikáns legyen, ahogy az én drága mamikám mondta nekem. Vigyor A habarással még jól összeforraljuk. Ha kell teszünk hozzá vizet, ha nagyon sűrű lett. De túl ne higítsuk! Ne leves legyen. Ha kell még fűszerezzük. Arra figyeljünk, hogy le ne kapjon, mert a habarással ez már könnyen megy! Zsemle gombóccal tálalom.  

 

Zsemle Gombóc 

 

 

Ezúton is köszönöm a drága mamámnak, hogy maga mellé fogott, mikor készítette ezt a fantasztikus ételt és megtanította nekem, elmondta a titkos hozzávalót (a savanyú erős paprika leve) !! Bárcsak még ma is maga mellé foghatna..  

 

 

Vadas - Ahogy a mamám készítette

  

 

 

Túrós tokány kukoricával

 

Hozzávalók: 

  • kb. 1 kg sertés hús comb vagy lapocka (kicsit több is lehet)
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 25 dkg túró
  • 1 kis doboz tejföl
  • szárított petrezselyem
  • kb. 2 dl száraz fehérbor
  • bors
  • fokhagyma
  • fokhagymás fűszerkeverék a húshoz (házi arany)
  • kevés olaj
  • víz
  • tarhonya

 

Elkészítés: 

A húst felcsíkozzuk. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk,megdinszteljük rajta a felcsíkozott hagymát, beletesszük a húst, fűszerezzük a fűszerkeverékkel, sóval, borssal, fokhagymával. Félkész állapotban felöntjük a borral és tovább főzzük, míg meg nem puhul teljesen. Öntünk alá egy kis vizet is majd hozzákeverjük az előre kikevert túrós keveréket. Hozzáadjuk a kukoricát is. Ezzel is forralunk rajta egyet, ha kell fűszerezzük. Túrós keverék: A túrót kikeverjük a tejföllel, 1 gerezd reszelt fokhagymával. sóval, borssal, és petezselyemmel. Tarhonyával tálaljuk. 

 

Túrós tokány kukoricával

 

 

Mexikói Egytálétel

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés comb
  • 45 dkg fűszeres mexikói zöldség keverék
  • 1 tasakos rízs 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 tk. csípős paprika krém
  • bors
  • olaj
  • víz

Elkészítés:

A húst vékony csíkokra vágom. Egy serpenyőbe kevés olajat hevítek, majd rárakom a csíkozott húst. Kicsit megkapatom, majd sózom, borsozom, fokhagymát reszelek rá és a paprika krémet is ráteszem. Puhára párolom, ha szükséges közben tehetünk rá egy pici vizet is, hogy jó puha legyen. Ha már majdnem jó a hús, ráöntöm az egy zacskó rízst és annyi vizet, hogy az meg tudjon párolódni. Mikor már majdnem jó a rízs, ráöntöm a zöldség keveréket és ezzel együtt főzöm addíg, míg meg nem főtt a rízs. Ha szükséges fűszerezem.  

Mexikói Egytálétel



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 5
Heti: 6
Havi: 283
Össz.: 114 689

Látogatottság növelés
Oldal: Sertéshúsos ételek
Alkoss Szandival!! Sütés-Főzés Együtt!! - © 2008 - 2024 - alkoss-szandival.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »